GOED DOEL

Tijdens het voorinschrijven voor de Culemborg City Run wordt om een vrijwillige bijdrage voor het lokale goede doel ‘Stichting Betuwe Wereldwijd’ gevraagd. We hopen dat je hier iets invult, al is het maar een klein bedrag, want alle kleine beetjes helpen!

 

 

‘Eigenlijk is het heel simpel:
We knappen gereedschap op en geven mensen een kans’

 

WAT WE WILLEN BEREIKEN
We vinden dat iedereen een kans moet krijgen, zowel mensen hier in Nederland als mensen in ontwikkelingslanden. Voor de mensen hier richten we ons op een passende, veilige en stimulerende werkplek voor iedereen die ondersteuning nodig heeft om sociaal en maatschappelijk mee te kunnen doen. Voor de mensen in ontwikkelingslanden streven we ernaar dat iedereen (jong of oud, man of vrouw) die een beroep wil leren en uitoefenen, kan beschikken over voldoende en kwalitatief goed gereedschap.


Naaimachinemonteurs aan het werk

WAT WE DOEN
In onze werkplaats knappen we gebruikt gereedschap, naaimachines, breimachines, fietsen en computers op en verzenden het naar ontwikkelingslanden. Het gaat naar kleine opleidingscentra en andere organisaties die zich richten op armoedebestrijding en werkgelegenheid. Dat doen zij door middel van training, deskundigheidsbevordering en coaching. Dit deel van ons werk doen wij onder de internationale noemer ‘Tools4Change’. Lees hier meer over Tools4Change-projecten. Spullen en materialen die we uiteindelijk niet kunnen verzenden halen we helemaal uit elkaar. De materialen sorteren we en voeren we voor recycling af.


Gereedschapssets inpakken

WIE WE ZIJN
Ons team bestaat uit zo’n 35 medewerkers: Een mix van mensen met een rugzakje (zoals autisme of een verstandelijke beperking), vrijwilligers, langdurig werklozen, stagiaires en drie betaalde co√∂rdinatoren. Lees¬† hier meer over de werkvormen en begeleiding die we bieden.

Betuwe Wereldwijd is een stichting zonder winstoogmerk en we bestaan 30 jaar. Meer over ons te weten komen? Ga dan naar www.betuwewereldwijd.nl!


Naaimachine wordt gebruikt bij Rhiza in Ghana