SCHOLENRUN

Nederlandse schoolkinderen bewegen steeds minder. Laten wij in Culemborg het tegendeel bewijzen! De organisatie van de Culemborg City Run vond het tijd voor actie en daarom organiseren wij dit jaar voor het eerst de scholenrun.

De scholenrun is een onderdeel waarbij alle basisscholen van Culemborg zo veel mogelijk leerlingen inschrijven. Met jouw school kun je strijden om de titel ‘sportiefste school van Culemborg’. Neem het op tegen de andere basisscholen en probeer als school met (procentueel) het grootst aantal leerlingen over de finish te komen!

Kinderen vanaf 6 jaar (op 2 april 2018) tot en met groep 8 mogen meedoen. Leerlingen van 6 t/m 9 jaar lopen 1 kilometer en voor leerlingen van 10 jaar en ouder staat 3 kilometer op het programma. Elke leerling krijgt meteen na de finish een medaille omgehangen en een flesje water met een banaan of appel. Daarnaast krijgen de nummers 1, 2 en 3 per afstand en geslacht een mooie beker uitgereikt tijdens de prijsuitreiking die direct na de loop op het podium op de Markt gehouden wordt. De school met (procentueel) het grootst aantal leerlingen wint (naast de titel ‘sportiefste school van Culemborg’) een enorme wisselbeker!

Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00 per leerling. Doen van jouw school meer dan 19 leerlingen mee, dan bedraagt het inschrijfgeld slechts € 3,00 per leerling. Er kan alleen vooraf (tot en met 25 maart 2018) worden ingeschreven. Na-inschrijven op de dag zelf is voor de scholenrun NIET mogelijk.

Naast dat hardlopen gezond is, is het natuurlijk ook erg leuk om met je hele school aan de start te verschijnen. Lukt het jouw school om (procentueel) met het grootst aantal leerlingen deel te nemen? Wij dagen jullie uit!

PROCEDURE AANMELDEN, INSCHRIJVEN EN BETALEN

  • De contactpersoon van een school meldt de school aan voor deelname via de inschrijfknop ‘SCHOLENRUN’ en ontvangt hiervan per e-mail een bevestiging
  • Na goedkeuring van de aanmelding van de school door de contactpersoon door de organisatie van de Culemborg City Run wordt een e-mail naar de contactpersoon gestuurd met een toegangscode voor en een link naar de beheerpagina
  • Op de beheerpagina van de scholenrun kan de contactpersoon leerlingen inschrijven voor 1 of 3 kilometer (benodigd: volledige naam, geboortedatum en geslacht)
  • Op de dag van de loop liggen de startnummers per school klaar op het inschrijfbureau (af te halen door één begeleider voor de hele school)
  • In april ontvangt de school een factuur van AV Statina


EVEN VOORSTELLEN…

Hoi! Wij zijn Dex van Egmond, Wessel Dijk, Brian van Eijk en Lucy van Berkel. Wij studeren aan de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) in Amsterdam. Vanuit onze opleiding werd ons gevraagd mee te helpen bij de organisatie van een (sport)evenement, en omdat Lucy al vaker als vrijwilliger had meegeholpen bij de Culemborg  City Run, leek het ons tof om te helpen bij het organiseren van dit evenement. Tijdens onze opleiding zijn wij veel bezig met het, op het gebied van sport, onderwijzen en aanmoedigen van kinderen en daarom zijn wij ook super enthousiast dat wij dit jaar de organisatie van de scholenrun op ons mogen nemen.