GOED DOEL

Stichting ALS Nederland zet zich in voor het vinden van de oorzaak en oplossingen voor de dodelijke spierziekte ALS. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS.

Op donderdag 8 juni 2023 bedwingen honderden fietsers, hardlopers en wandelaars tijdens de 11e editie van Tour du ALS de Mont Ventoux voor de strijd tegen de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. De opbrengst van dit sportieve evenement komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten.

Tijdens de voorinschrijving van de Culemborg City Run vragen wij om een vrijwillige bijdrage voor het team ‘Samen tegen ALS’:

‘De verhalen van ALS-patiënten en hun naasten zijn zo ontzettend indringend. Elke keer weer hetzelfde afschuwelijke vooruitzicht dat je stap voor stap steeds minder kunt. En elke keer de snoeiharde boodschap: Er is geen medicijn. ALS is een afschuwelijke ziekte. We kennen de verhalen van dichtbij, ALS raakt ons persoonlijk. Jannie Roseboom is ALS-patiënt en moeder, oma en schoonmoeder van een aantal teamleden. En we kennen ook andere patiënten. Voor hen, én voor de mensen om hen heen, doen we wat we kunnen. Met onze inzet dragen we bij aan het vinden van een medicijn om ALS geneeslijk te maken. Én aan goede zorg voor alle patiënten en hun geliefden. Daar dragen op 8 juni met al onze energie en inzet aan bij! We hebben fietsers en wandelaars in ons team. Komende tijd gaan we volop trainen en houden we diverse acties. Fijn als je ook bijdraagt!’

Jan Willem Roseboom – zoon van ALS-patiënt Jannie